OM BACHFEST NORD

Bachfest nord, verdens nordligste Bachfest, startet opp i 2022 og er en årlig konsertturné hvor Bachs musikk står i sentrum. Bachfesten foregår i Nord-Norge i dagene rundt det som regnes som Bachs fødselsdag 21. mars. Konsertene turnerer rundt i landsdelen med Harstad som utgangspunkt. 

Mezzosopranen Sunniva Eliassen er initiativtaker og kunstnerisk leder for Bachfest nord. Hun har sin utdanning fra Universitetet i Tromsø og Musikhochschule Lübeck hvor hun studerte under Prof. Anne-Lise Sollied og Prof. Christiane Hampe. Samtidig tok hun videreutdanningen “Barock Vokal” tilknyttet Johannes Gutenberg-Universität i Mainz. Gjennom sin spesialisering innenfor barokkmusikk har Sunniva jobbet med dirigenter som Konrad Junghänel, Andreas Scholl, Michael Hofstetter og Ton Koopman. 

Bachfest har sin opprinnelse fra Leipzig hvor Johann Sebastian Bach arbeidet som Thomaskantor de siste 27 årene av sitt liv. Målet med Bachfestene er å feire Bachs minne og hans musikk og gjøre den tilgjengelig for folket.

Den aller første Bachfesten ble holdt i 1904 i Leipzig og fram til 1989 ble det arrangert 26 slike festivaler. Fra og med 1999 har Bachfest Leipzig blitt arrangert hvert eneste år.

Over hele verden arrangeres det nå Bachfester hvert år.  Blant annet i Canada, Malaysia, USA og Tyskland for å nevne noen. Bachfest nord er verdens nordligste Bachfest!